اطلاعيه كانون بازنشستگان تامين اجتماعي درباره وام ضروری سال ۱۴۰۴ ۸ مصدوم در برخورد سه خودرو در تربت حیدریه خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) برخورد صاعقه به ۲ دامدار در پلدختر لرستان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) کاهش وزن با رژیم فستینگ ۴:۳ گام بلند ایران و قزاقستان برای توسعه گردشگری؛ روادید یک‌ماهه و افزایش پروازهای مستقیم آیا قیمت غذای دانشجویی افزایش می‌یابد؟ دستور دادستان تبریز برای بررسی حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مرگ فرزند بر اثر شلیک تصادفی پدر در خمین (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف جان مأمور پلیس‌راه اصفهان را گرفت (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) واکنش مرکز وکلای قوه‌قضائیه به انتقادات: هزینه دادرسی انتظامی برای شکایت از وکلا ضروری است کاهش ۲۳ درصدی تصادفات در خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان
سرخط خبرها

کشف کروکودیلی که از ابتدا تا آخرین وعده غذایی اش دایناسور بود!

  • کد خبر: ۹۹۸۳۳
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
کشف کروکودیلی که از ابتدا تا آخرین وعده غذایی اش دایناسور بود!
دانشمندان به تازگی بقایای یک کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود ۹۵ میلیون سال پیش در منطقه‌ای که اکنون استرالیاست، کروکودیل بزرگی با آرواره‌های قدرتمند خود روی بدن کوچک یک دایناسور فشار آورد و تقریباً همه آن را به یک باره بلعید. کروکودیل اندکی پس از آن مرد و با فسیل شدن آن، دایناسور نیمه هضم شده و تقریباً کامل درون شکمش نیز فسیل شد.

این دایناسور کوچک یک اورنیتوپود (پرنده پا) بود. اورنیتوپود‌ها گروهی از دایناسور‌های گیاه خوار دوپا هستند که شامل دایناسور‌های نوک اردکی می‌شوند. این نمونه‌ها اولین استخوان‌های یک پرنده پا هستند که در این قسمت از قاره استرالیا کشف می‌شوند و جانور پیداشده ممکن است گونه‌ای باشد که قبلا شناسایی نشده است.

دانشمندان به تازگی بقایای این کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا که مربوط به دوران کرتاسه است (حدود ۱۴۵.۵ میلیون تا ۶۵.۵ میلیون سال پیش) کشف کردند.

اگرچه فسیل کروکودیل فاقد دم، اندام‌های پشتی و بیشتر قسمت لگنش بود، جمجمه و بسیاری از استخوان‌های بقیه بدنش سالم بودند. طول کروکودیل در هنگام مرگ بیش از ۲.۵ متر بود و اگر زنده می‌ماند، احتمالاً بیشتر می‌شد.

پژوهشگران کروکودیل مذکور را Confractosuchus sauroktonos نامیدند. این نام از واژه‌هایی از لاتین و یونانی گرفته شده است که درمجموع به معنای «کروکودیل شکسته قاتل دایناسور» است. طبق بیانیه موزه عصر دایناسور‌های استرالیا، «قاتل دایناسور» از محتویات روده فسیل آمده است، درحالی که «شکسته» به ماتریکس سنگی اطراف فسیل اشاره دارد که در جریان کاوش‌های سال ۲۰۱۰ خرد شد و استخوان‌های کوچک‌تر درون شکم کروکودیل را نمایان کرد.

تمساح سانان اولین بار در دوران تریاسه (۲۵۱.۹ میلیون تا ۲۰۱.۳ میلیون سال پیش) هم زمان با دایناسور‌ها زندگی می‌کردند و شواهد گذشته نشان می‌داد برخی دایناسور‌ها برای آن‌ها خوشمزه بودند.

آثار دندان روی استخوان‌های فسیل شده دایناسور (و در یک مورد، دندانی که در استخوان دایناسور فرو رفته است) نشان می‌دهد برخی از تمساح سانان دایناسور‌ها را می‌خوردند. آن‌ها یا دایناسور‌ها را شکار می‌کردند یا پس از مردن دایناسور، لاشه آن را می‌خوردند.

اما دیرینه شناسان به ندرت محتویات حفظ شده روده را در تمساح سانان پیدا می‌کنند. شاید علت آن باشد که روده آن‌ها مانند برخی از کروکودیل‌های امروزی، حاوی اسید‌های قوی است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->