افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم رضوی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد خبر خوب برای رانندگان | جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث موتور و خودرو لغو شد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی چند نکته درباره کارت‌های ورود به جلسه کنکور | روز آزمون چه مدارکی برداریم؟ سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد معلمان باید نقش آفرینی بیشتری در زمینه ارتقای کیفی تدریس و روش‌های آموزشی داشته باشند هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ جزئیات زمان‌بندی نقل‌وانتقالات دانشجویان اعلام شد سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوشیدنی‌های خانگی مؤثر در سم‌زدایی کبد توصیه به بانوان در سنین باروری: مشاوره بارداری بگیرید یاری انسان‌دوستانه | ارسال ۱۰۰ واحد خون از خراسان رضوی به بندرعباس پس از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی سرانه مصرف سالیانه لبنیات در ایران، ۱۷۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی سقف و کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + میزان افزایش حقوق‌ها با اجرای متناسب‌سازی کمبود این ریزمغذی‌های حیاتی را جدی بگیرید سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: پاسخ‌گویی فقط در اداره‌کل متمرکز نیست مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی: برای ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده‌ایم
سرخط خبرها

کشف کروکودیلی که از ابتدا تا آخرین وعده غذایی اش دایناسور بود!

  • کد خبر: ۹۹۸۳۳
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۲
کشف کروکودیلی که از ابتدا تا آخرین وعده غذایی اش دایناسور بود!
دانشمندان به تازگی بقایای یک کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود ۹۵ میلیون سال پیش در منطقه‌ای که اکنون استرالیاست، کروکودیل بزرگی با آرواره‌های قدرتمند خود روی بدن کوچک یک دایناسور فشار آورد و تقریباً همه آن را به یک باره بلعید. کروکودیل اندکی پس از آن مرد و با فسیل شدن آن، دایناسور نیمه هضم شده و تقریباً کامل درون شکمش نیز فسیل شد.

این دایناسور کوچک یک اورنیتوپود (پرنده پا) بود. اورنیتوپود‌ها گروهی از دایناسور‌های گیاه خوار دوپا هستند که شامل دایناسور‌های نوک اردکی می‌شوند. این نمونه‌ها اولین استخوان‌های یک پرنده پا هستند که در این قسمت از قاره استرالیا کشف می‌شوند و جانور پیداشده ممکن است گونه‌ای باشد که قبلا شناسایی نشده است.

دانشمندان به تازگی بقایای این کروکودیل باستانی و آخرین وعده غذایی به خوبی حفظ شده آن را در محوطه‌ای در استرالیا که مربوط به دوران کرتاسه است (حدود ۱۴۵.۵ میلیون تا ۶۵.۵ میلیون سال پیش) کشف کردند.

اگرچه فسیل کروکودیل فاقد دم، اندام‌های پشتی و بیشتر قسمت لگنش بود، جمجمه و بسیاری از استخوان‌های بقیه بدنش سالم بودند. طول کروکودیل در هنگام مرگ بیش از ۲.۵ متر بود و اگر زنده می‌ماند، احتمالاً بیشتر می‌شد.

پژوهشگران کروکودیل مذکور را Confractosuchus sauroktonos نامیدند. این نام از واژه‌هایی از لاتین و یونانی گرفته شده است که درمجموع به معنای «کروکودیل شکسته قاتل دایناسور» است. طبق بیانیه موزه عصر دایناسور‌های استرالیا، «قاتل دایناسور» از محتویات روده فسیل آمده است، درحالی که «شکسته» به ماتریکس سنگی اطراف فسیل اشاره دارد که در جریان کاوش‌های سال ۲۰۱۰ خرد شد و استخوان‌های کوچک‌تر درون شکم کروکودیل را نمایان کرد.

تمساح سانان اولین بار در دوران تریاسه (۲۵۱.۹ میلیون تا ۲۰۱.۳ میلیون سال پیش) هم زمان با دایناسور‌ها زندگی می‌کردند و شواهد گذشته نشان می‌داد برخی دایناسور‌ها برای آن‌ها خوشمزه بودند.

آثار دندان روی استخوان‌های فسیل شده دایناسور (و در یک مورد، دندانی که در استخوان دایناسور فرو رفته است) نشان می‌دهد برخی از تمساح سانان دایناسور‌ها را می‌خوردند. آن‌ها یا دایناسور‌ها را شکار می‌کردند یا پس از مردن دایناسور، لاشه آن را می‌خوردند.

اما دیرینه شناسان به ندرت محتویات حفظ شده روده را در تمساح سانان پیدا می‌کنند. شاید علت آن باشد که روده آن‌ها مانند برخی از کروکودیل‌های امروزی، حاوی اسید‌های قوی است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->